Glasnik Sai Vibrionike

" Kad god vidite nesretnu, bolesnu ili potištenu osobu, to je polje vašeg sluţenja,seve. " Sri Sathya Sai Baba
Hands Reaching Out

Preponska kila (ingvinalna hernija) 02899...UK


Muškarac (63) je 29. lipnja 2015. dobio dijagnozu preponske kile. Dan ranije osjetio je bolove u predjelu prepona dok je sjedio i obavljao vjerski obred. Prethodno nije bilo nikakvih indikacija. Do sljedećeg pregleda kod liječnika, stanje je postalo izuzetno bolno. Doktor je morao dvaput vraćati otečeno tanko crijevo. Preporučio mu je operaciju, ali je pacijent odbio odlučivši uzimati analgetike uporedo s vibrioničkim lijekovima (bez doktorovog znanja). Doktor je pristao nadgledati stanje 6-8 tjedana, ali je zamolio pacijenta da odmah ode u bolnicu ukoliko se stanje pogorša. Praktičar mu je dao:
CC4.9 Hernia + CC10.1 Emergencies + CC12.1 Adult tonic + CC15.1 Mental & Emotional tonic…TDS u vodi

Nakon što je uzimao lijek samo jedan dan, bol se smanjila za 50% ali je tanko crijevo i dalje izbijalo kroz probušeni trbušni zid. Nakon tri dana, bol se smanjila za 80%, a crijevo je izbijalo samo jednom dnevno, obično ujutro prije stolice. To se popravilo u naredna četiri dana, kada je bol već potpuno prestala. Pacijent nije osjećao nikakvo ispadanje u trbuhu. Nakon dva tjedna osjećao se 100% bolje.

Na zadnjem pregledu kod liječnika, u drugom tjednu rujna 2015, potvrđeno je da je stanje izliječeno. Doktor je izjavio da neki pacijenti uspiju ojačati mišiće u području prepona, što se desilo ovom pacijentu. Savjetovao mu je da ne podiže ništa teško i da radi vježbe za jačanje mišića u preponama.

Pacijentu je savjetovano da nastavi uzimati preventivnu dozu od OW, ali on ipak nastavlja uzimati lijek OD.